Faceți căutări pe acest blog

joi, 28 februarie 2013

Valea Sipotului

     Am descoperit de curand o pensiune la care am fost pentru a doua oara weekendul acesta. Se numeste Valea Sipotului si se afla la iesirea din Moroieni, pe drumul ce duce la Sinaia(pana la Sinaia mai sunt 17km). Noi mergem pe drumul Bucuresti-Targoviste-Sinaia pentru a evita aglomeratia de pe DN1. Intr-adevar mergem putin mai mult pentru ca, dupa Targovste, vreo 30 de km sunt localitati una dupa alta insa prefer sa merg mai incet decat sa stau pe loc.


     Ne-am simtit foarte bine, la fel si Gabriel. Fiind un weekend cu multa zapada pensiunea a pus la dispozitia oaspetilor o sanie trasa de cai, cu care ne-am plimbat pana ce s-a saturat cel mic. Au si ponei ce pot fi calariti de cei mici, contra cost(10 lei/10 minute). Seara ne-am retras la mansarda unde este amenajat un loc de joaca precum si un spatiu pentru adulti cu masa de biliard si canapele unde poti sta linistit in timp ce copilul se joaca.

     La restaurant mancarea este foarte buna, servirea e destul de rapida. O parte din produsele folosite la gatit sunt de la ferma proprie(cel putin asa se lauda ei). Ce nu imi place la restaurant e faptul ca se permite fumatul. M-am bucurat cand am vazut ca sunt numai familii cu copii sperand ca nu ne vom ineca in fum. Dar mi-a trecut entuziasmul cand am vazut ca parintii fumeaza langa copiii lor fara nici un fel de remuscare :(
     Trecand peste aspectul fumatului in restaurant, cred ca e o destinatie buna pentru weekend, mai ales cand nu ai apucat sa planifici ceva din timp si te trezesti vineri seara ca ai vrea sa pleci undeva si nu stii unde :)


duminică, 24 februarie 2013

La sanius in Poiana

      Anul trecut pe vremea asta, am petrecut aproape o saptamana la Poiana Brasov, impreuna cu nasii lui Gabriel si cei doi baieti ai lor. Am inchiriat un apartament pentru toti la hotelul Alpin, distractia a fost maxima. Cei mici s-au simtit foarte bine, s-au bucurat de zapada iar noi ne-am bucurat de seri linistite si ceva alcool :) (shhh!! sa nu mai spuneti la nimeni!). A fost buna ideea inchirierii apartamentului pentru ca seara puteam sta si noi linistiti la un pahar (de vorba) fara sa fim stresati ca nu auzim copiii in caz ca se trezesc. Oricum, la ce obositi erau de la sanius nu misca nici unul in front aproape toata noaptea, spre bucuria noastra.


      Mi-a placut hotelul chiar daca a fost putin cam aglomerat pentru gusturile noastre, mai ales la micul dejun era mai dificil sa gasim o masa libera. In rest copiii s-au bucurat de spatiul mare de desfasurare si multitudinea de cotloane numai bune de explorat. Au loc de joaca la interior, animatori, piscina unde ne-am balacit desi uneori mi s-a parut cam rece apa. Bus-ul pus la dispozitie de hotel pentru transport carte partii ne-a fost de folos, probabil am fi stat mai mult pe langa hotel pentru ca ne era lene sa scoatem masinile din parcare.
      Apartamentul are un fel kitchineta dar nu este utilata, are doar o chiuveta si dulap unde poti pune diverse. Noi am avut un resou la care am incalzit sau chiar preparat mancarea pt cei mici ( aveau 1 an si 2 luni, inca nu le dadeam mancare de la restaurant). Gabriel manca cu placere mancarea din borcanse cumparate de la DM, am avut in primele zile mancarea adusa de acasa pentru el asa ca nu am gatit prea mult :)



duminică, 17 februarie 2013

Chiflik, Bulgaria

Incep cu o destinatie foarte draga noua. Este vorba despre Chiflik, Bulgaria. Mergem de cel putin doua ori pe an acolo. Gabriel a mers prima data cand avea 6 luni. Statiunea cu ape termale se afla in districtul Troyan, din Bucuresti pana acolo sunt aproximativ 300 km.
Noua ne place pentru ca este o oaza de liniste si am constatat pe pielea noastra si a celui mic efectele benefice ale apei termale de acolo (s-au vindecat eczemele de pe pielea lui Gabriel provocate de dermatita atopica; piciorusele care erau vizibil cracanate s-au indreptat repede si frumos).
De obicei ne cazam la hotel Fairy , o singura data am stat la Venika Palace. La Fairy e bine de mers vara, piscina de afara fiind mare este loc pentru toata lumea chiar daca hotelul este ocupat in totalitate. La Venika piscina de la interior este mai mare, are bazin si pentru copii insa e posibil sa fie destul de aglomerat daca hotelul este plin. Fiind piscine cu apa termala, temperatura apei nu scade sub 30-32 de grade, se poate face baie in piscina de afara chiar si iarna. Ambele hoteluri au camere spatioase, curate, mancare buna la restaurant. La Fairy o camera dubla cu demipensiune costa  in jur de 60 euro/noapte(acces la sauna, laconium inclus) in timp ce la Venika este in jur de 85 euro cu mic dejun, accesul la sauna se plateste separat.
Personal prefer hotelul Fairy pentru ca pot urmari copilul foarte usor atunci cand suntem in curtea interioara. Managerul hotelului vorbeste bine engleza, meniul restaurantului este variat, mancarea foarte buna, exista loc de joaca in curte si un mic spatiu amenajat la interior unde cei mici se pot juca, desena sau chiar picta figurine din ipsos.








Statiunea este mica, in afara de plimbari si inchiriat bicicleta pentru drumetii scurte, nu prea ai ce face. Stam de obicei intre 3 si 6 nopti, suficient pentru odihna si pentru ca apa termala sa-si faca efectul. Noi am facut mici excursii prin imprejurimi. La 50 de km de Chiflik se afla varful Beklemeto cu o priveliste minunata, Manastirea Troian la 30 km. Am fost si in orasul Pleven(100km) unde am vizitat un muzeu al vinului aflat intr-un parc natural si un muzeu dedicat eliberarii de sub dominatia otomana. Ne-a placut insa ne-am invartit ceva pana le-am gasit, stau prost la capitolul indicatoare.

sâmbătă, 16 februarie 2013

Introducere

    La sugestia unor prietene, am hotarat sa scriu despre locurile frumoase unde am fost de cand s-a nascut baietelul meu. Ne place foarte mult sa calatorim, sa descoperim locuri noi si in acelasi timp dorim ca locurile unde mergem sa fie cat mai potrivite pentru copilul nostru. Am observat efectele benefice pe care iesirea din rutina le-a avut asupra copilului. Dupa fiecare calatorie copilul a avut un salt in dezvoltare, a crescut frumos, este sociabil, vorbaret, indraznet si bineinteles iubeste calatoriile! 
    Am inceput seria calatoriilor in trei cand baietelul nostru a implinit 4 luni, am fi mers mai devreme daca ne-ar fi permis anotimpul. Prima experienta nu a fost incurajatoare pentru ca, din pacate, in Romania poti avea surprize neplacute. As fi vrut atunci sa am mai multe informatii despre destinatii "child friendly" cu toate ca, pana la urma, conteaza calitatea oamenilor cu care intri in contact si o locatie modesta poate deveni extrem de atragatoare datorita oamenilor locului.
    Pana sa implineasca Gabriel un an, am cautat pentru weekend locatii la cel mult 5 ore de mers cu masina. In ceea ce priveste cazarea, ne interesa sa fie curat, sa existe restaurant in incinta(e dificil de iesit seara cu copilul dupa tine ca sa cauti un restaurant) si bineinteles pretul sa fie rezonabil. De la un an, cand deja a inceput sa mearga, am cautat locatii in care sa gasim loc de joaca sau curte generoasa in care Gabriel sa poata alerga in voie. 
     Voi prezenta locurile dragi noua care ne-au oferit amintiri de neuitat!
    Sper ca postarile viitoare sa va inspire si sa va fie de folos in planificarea unei iesiri de weekend sau chiar a unui concediu in familie.