Faceți căutări pe acest blog

marți, 18 iunie 2013

Aventura de Mai

Cu ce ne-am ocupat timpul in ultima perioada? Calatorind, bineinteles!
In luna mai a trebuit sa participam la un eveniment in familie ce a avut loc la Venezia. Ne-am gandit sa imbinam utilul cu placutul asa ca am decis sa organizam o vacanta in toata regula. Rezultatul: o aventura de 2 saptamani, aproximativ 4500 km parcursi cu masina. Tarile vizitate(o mica parte din ele): Austria, Italia, Slovenia.
De ce cu masina? In primul rand a fost mai ieftin, in al doilea rand nu mi-a placut programul de zbor prea matinal pentru gusturile noastre(pentru zborurile directe) si in al treilea rand pentru libertatea de miscare. Unii ar spune ca pentru un copil de 2 ani jumatate este prea mult, insa nu si pentru copilul nostru! Stiam ca ii place sa mearga mult cu masina dar comportamentul lui a fost peste asteptari! Asa ca ma bucur ca am ales sa mergem cu masina, a fost o vacanta reusita!
Dupa cum se stie, din pacate, cea mai anevoioasa parte o reprezinta tranzitarea Romaniei pana in vama Nadlac. Apoi mersul cu masina devine o placere. La dus am mers pe ruta Bucuresti-Ramnicu Valcea-Sibiu-Deva-Arad-Budapesta-Viena-oprire la Klagenfurt-Venezia, la intoarcere Venezia-Lublijana-oprire la Bled- Budapesta- Arad- Timisoara- Lugoj-Drobeta Turnu Severin-Craiova-Bucuresti. Mult mai ok drumul parcurs la intoarcere prin Romania. Vom lua in considerare aceeasi ruta in urmatoarea calatorie.
Prima oprire pentru vizitat imprejurimi am facut-o in Austria, zona Klagenfurt. Ne-am cazat in Velden pe malulu lacului Wörth. Mi-a placut mult aceasta zona cu peisaje superbe, liniste, aer curat. Am vizitat localitatile din jurul lacului si orasul Klagenfurt. In Klagenfurt am vizitat, printre altele, Minimundus ce este un parc in care se gasesc construite in miniatura cladirile/monumentele simbol ale tarilor din lumea intreaga. Chiar si Romania este reprezentata prin biserica manastirii Curtea de Arges. Gabriel a fost in extaz, am petrecut ore bune privind trenuletele, jucandu-se la unele constructii (de exemplu la turnul Eiffel era o maneta ce pornea liftul care urca si cobora..o nebunie pentru un copil de 2,5 ani :) ), la locul de joaca si bineinteles in magazinul cu suveniruri (spre disperarea portofelului :) ) Este o placere sa mergi cu copilul prin Austria, au multe atractii pentru copii. Am ramas placut impresionata de faptul ca la fiecare spatiu de servicii de pe autostrada au loc de joaca.
                             Lacul Vorth, Velden
                              Klagenfurt
                              Minimundus, Klagenfurt
                                 Velden


A doua oprire majora(1 saptamana) a fost in zona Venezia. Ne-am cazat in Mira, la o pensiune agroturistica unde ne-am simtit bine datorita gazdelor primitoare. Am facut excursii de 1 zi in zona Lago di Garda, am vizitat Peschiera del Garda si Malcesine, doua locati superbe cu peisaje ce-ti taie rasuflarea. Vom mai reveni cu siguranta in acea zona, sa exploram si malul stang al lacului care arata foarte bine vazut din partea dreapta :). Am vizitat si Padova ce este foarte aproape de Venezia. Ne-am balacit si in Marea Adriatica la Lignano spre bucuria celui mic pentru ca adora sa se joace in nisip la malul marii. Din pacate vremea ploioasa din Venezia ne-a impiedicat sa vizitam orasul mai pe indelete, am fost in Venezia doar in ziua nuntii, care din fericire a fost o zi neasteptat de insorita!
Desi foarte frumoasa, Italia nu mi s-a parut a fi "child friendly". In restaurante nici vorba de spatii de joaca pentru copii, in mall-uri spatii de joaca cu program limitat (erau deschise 2-3 ore pe zi) sau spatii de joaca doar pentru copii peste 10-12 ani. As mai merge in viitorul apropiat doar la mare, in zona Lignano. Pentru vizitat orase mai astept pana ce implineste copilul 7-8 ani.
                              Peschiera del Garda


                                 Malcesine


                                Lignano

A treia parte a calatoriei am petrecut-o in Slovenia la Bled. Superba zona!! Am vazut niste peisaje extraordinare, am respirat cel mai curat aer, ne-am relaxat la piscina cu apa termala, etc. Statiunea Bled este situata pe malul lacului cu acelasi nume, deasupra caruia troneaza cetatea Bled ce ofera o priveliste incantatoare asupra zonei. Am petrecut timp de calitate in aceasta zona, ne-am relaxat la piscina, am colindat muntii din imprejurimi, am vazut satele din zona si modul frumos cum stiu slovenii sa traiasca. Zona Bohinj este si ea superba! Acces cu telecabina pana la +1500m catre o zona frumoasa cu un resort de ski modern( sunt convinsa ca iarna este foarte frumos!), o cascada la care se ajunge pe un traseu frumos amenajat prin padure, un lac extrem de frumos pe malurile caruia sunt pajisti cat vezi cu ochii, frumos amenajate, perfect pentru joaca sau relaxare.
                                 Bled
                                  Bohinj
                                  Lacul Bohinj
                                Castelul Bled
                                   Lacul Bohinj
                                    Bled
                                       Fierarul din castelul Bled
                                   Lacul Bled
                                   La 1500 m
                                   Vedere asupra lacului Bohinj
                                        urcam cu telecabina, Bohinj

                                       Bohinj



                                  Hotel Savica

In concluzie, o excursie de neuitat, o adevarata lectie de viata pentru puiul nostru care (sa ma laud putin, nu? :) ) a avut un salt vizibil in dezvoltare, a retinut multe lucruri si povesteste mereu despre ele si nu in ultimul rand am reusit sa scapam de pampers usor si frumos in timpul acestei calatorii!Am baiat mare, ce mai! :)